Anaokulu Dekorasyon Fikirleri Çocuklar anaokulunda evde olduğundan daha fazla zaman geçirirler. Estetik bileşeni unutmadan, onlara maksimum konfor vermek, gerekli güvenlik standartlarına uymak önemlidir. İç mekanın doğru tasarımı, anahtar bölgelerin varlığını varsayan anaokulunun tasarım projesi tarafından sağlanacaktır. Genellikle kurumun adına bağlı olan tek tip bir tarzda gerçekleştirilmelidir. Anaokulunun iyi tasarlanmış bir tasarımı, çocukların topluma hızlı bir şekilde adapte olmalarına, çok yönlü, uyumlu gelişimlerine katkıda bulunur.
İyi Uyumak
Çocuklara bilgi akışı çok büyük. Müzikal, sportif aktiviteler, yürüyüşler gibi aktivitelerden sonra dinlenme ve rahatlamak, aktivitelerden uzaklaşmak için kaliteli bir dinlenme gereklidir.
Yatak odasında geleneksel olarak özel ve rahat bir atmosfer hüküm sürmelidir. Oluştururken aşağıdaki kurallara uymanızda fayda var:
Yumuşak aydınlatma;
Gözleri kamaştırmayan aynı renk şemaya sahip tekstil ürünleri kullanın;
Yatak çarşafları hassas tonlarda seçilmeli,
Daha büyük öğrenciler için doğa resimli görseller duvar dekorasyonlarında daha iyidir;
Tavanda parlak görüntüler olmamalı, çizgi film karakterleri olabilir.
Duvarları boyarken, sakinleşmeye ve hızlı bir şekilde uykuya dalmaya yardımcı olacak sakinleştirici sıcak tonlar tercih edilmelidir.
Anaokulunun, tekstillerin, mobilyaların iç kısımlarındaki kaplama malzemeleri çevre dostu olmalı ve güvenlik standartlarına uygun olmalıdır. Odayı karartmak için pencerelerde doğal kumaşlardan yapılmış karartma perdeleri olmalı ve dikkatlice sabitlenir. Duvarlar mozaikler, vitray pencereler, hacimsel uygulamalar, çıkarılabilir çıkartmalarla süslenmiştir. Fazla mobilya seçimi, bunlar çocukların yaşına ve boyuna uygun bebek karyolası. Her çocuğun uyuyacağı yeri belirlemek için yatak başlıkları resimli olabilir.
Aktif Oyun ve Eğlence Alanları
Anaokulunun içi akılda kalıcı, etkili, öğrencilerin psikofiziksel durumu üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmalıdır. Grup odası ana odadır, giriş keyifli ve eğlenceli bir dekorasyona sahip olmalıdır. Odayı dekore ederken, çocuğun en iyi şekilde kalmasını sağlayan sıcak bir atmosfer yaratmaya özen gösterilmali, önemli fonksiyonel alanlar sınırlandırılmalı. Stantlar ebeveynler için faydalı ve ilginç bilgiler içerir, sürekli güncellenir, bir menü bloğu vardır. Odada oyuncaklar, yumuşak yastıklı kanepeler, parlak perdeler, masal karakterlerinin resimlerini içeren resimler bulunmalıdır. Mobilya basit, dayanıklı, güvenli ve tercihen hareketli olmalıdır.
Anaokulunun içi, öğrencilerin yaş özelliklerine göre tasarlanlı. Çocuklar çevrelerindeki dünya hakkında aktif bir bilgiye sahipler, duyusal gelişim hüküm sürüyor, oyunlar çok şeyi öğrenmek için iyi bir fırsattır, bu nedenle renk, doku, malzeme bakımından farklılık gösteren basit nesneler seçilmeli. Ortadaki grup rol yapma oyunlarını tercih edecek, tesisler belirli bölgelere ayrılmalıdır: “mağaza”, “kuaför”, “kütüphane”. Okul öncesi çocuklara daha alakalı ve kullanışlı bir tasarım sunulmalı.Oyun kısmına ek olarak, çeşitli “adalar” oluşturulmalı – sanatsal veya edebi yaratıcılık, deney, bilimsel, beden eğitimi, self servis. Bir vahşi yaşam adası grubun süsü haline gelir, burası etraflarındaki dünyaya sevgi aşılayan bir gelişme yeridir.Görevlilerin köşesi sorumluluk geliştirmeye, işe doğru tutumu öğrenmeye yardımcı olur, gizlilik bölgesi rahatlamanıza ve yalnız kalmanıza izin verir. Anaokulunun iç mekanının doğru tasarımı, herkesin kendini rahat hissettiği ve korunduğu inanılmaz bir mikro kozmos yaratır.
Dış Mekan Dekorasyonları
Tenteler ve trenler Temiz havada kalmak, çocukların sağlığı, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve fiziksel gelişim için önemlidir. Günlük yürüyüşler, yoğun aktiviteler içerir. Yoğun güneşe, yağmura, rüzgara ve cereyanlara karşı koruma sağlamak için anaokulunun dış tasarımı çardak kullanımı gerektirir. Bunlar, içinde mobilyalı evler, barakalar, arabalar, kulübeler, kaleler ve daha fazlası olabilir.
Çardak için güvenli malzemeler kullanılmalı:
- Doğal Ağaç;
- Polikarbonat;
- Tuğla;
- Plastik.
İçeride oyuncakları saklamak için banklar, sandalyeler ve bir dolap kurabilirsiniz. Aktif oyunlardan sonra, çocuklar şövale kullanabilir, okul öncesi çocukların sayı ve harflerle, abaküs içeren manyetik bir tahtaya ihtiyacı olacaktır. Duvarlar parlak çizimler ve çıkartmalarla süslenebilir. Çardak bulunduğu alan, öğrencilerin kontrol altında olması için açıkça görülebilmelidir.
Öğrenim Alanları
Oyun boyunca birbirleriyle etkileşim, yeniyi kavrama, çevreleyen dünyayı anlama, sosyalleşme var. Eğitim seansları özellikle zordur. Masalara, ışık soldan düşecek şekilde yerleştirilmiş olmalıdır. Çalışma odasında parlak görüntüler uygun değildir; burada konsantre olmak, bilgiyi özümsemek ve elde edilen sonucu pekiştirmek gerekir. Duvarlar yatıştırıcı renklerle boyanmalıdır, mobilyalar rahat ve sağlam seçilmelidir. Dolaplara gerekli aksesuarlar yerleştirilmeli: kalemler, albümler, defterler, renkli kağıtlar, çocuklarla temas kurmaya yardımcı olan oyuncaklar. Duvara bir manyetik tahta, bildiriler ve görsel yardımcılar yerleştirilir.